Words

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. Dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya akan dijadikan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya). Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas hatinya. Dan (ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukupkan baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang di kehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu. (Ayat 2 & 3 Surah At-Talaq)

Followers

Sunday, September 30, 2012

Kejayaan Perniagaan


Gambar hiasan - Gambar ini sesuai untuk topik yang akan aku kongsi bersama Clicker.

AS’SALAMMUALAIKUM W.B.T

BARU-BARU NI AKU ADA TERBACA SATU ARTIKEL DALAM SURATKHABAR YANG AKU RASA SESUAI UNTUK BERKONGSI DENGAN CLIKERS, LEBIH-LEBIH LAGI KORANG YANG BERADA DALAM BIDANG PERNIAGAAN DAN KEBETULAN PULA SESUAI UNTUK AKU YANG BARU NAK MULA BERNIAGA.

Keratan Akhbar Utusan Malaysia (19 September 2012)
APA YANG DAPAT AKU RUMUSKAN DARIPADA ARTIKEL TERSEBUT IALAH UNTUK BERJAYA DIDALAM PERNIAGAAN, TIADA JALAN SINGKAT ATAU MUDAH DAN YANG PALING PENTING TIADA ISTILAH REZEKI DATANG BERGOLEK.. SEMUA YANG DAH BERJAYA, PASTI DIAORANG TELAH BERDEPAN DENGAN MASALAH DAN DUGAAN.

MASALAH DAN DUGAAN INI DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T UNTUK MENILAI KEKUATAN DIRI KITA, SUPAYA APABILA BERJAYA NANTI KITA AKAN BERSYUKUR DAN TIDAK MUDAH LUPA DIRI.

BAGI MEREKA YANG SUKA MENGAMBIL JALAN PINTAS UNTUK BERJAYA, BUKANNYA DIORANG TAK BOLEH KAYA. BOLEH… TETAPI KEKAYAAN ITU SELALU YANG TIDAK DIBERKATI ALLAH, DAN BILA REZEKI DAH TAK BERKAT… TU YANG DUIT TAK NAK MELEKAT DAN KATA-KATA SEPERT INI MUNGKIN AKAN KELUAR DARI MULUT “HRRMMM… NAPER LA DUIT AKU TAK PERNAH NAK CUKUP NI?

Mungkin kita juga akan melakukan gaya macam dalam gambar ni,
bila duit gaji kita tak pernah cukup.
JADI BAGI KORANG YANG TELAHPUN MEMPUNYAI PERNIAGAAN ATAU BARU NAK CUBA-CUBA BERNIAGA MACAM AKU, PILIHAN TERLETAK DITANGAN MASING-MASING. HALAL ATAU HARAM REZEKI YANG KITA TERIMA ITU BERGANTUNG KEPADA DIRI KITA SENDIRI.

TIPS UNTUK CLICKERS: BERUSAHA – BERDOA – BERTAWAKAL MERUPAKAN FORMULA UNTUK BERJAYA DALAM PERNIAGAAN ATAU APA-APA YANG KITA LAKUKAN.

INGATLAH SESUNGGUHNYA “DALAM ISLAM TIADA ISTILAH KEGAGALAN, YANG ADA HANYA SEBUAH KEJAYAAN YANG TERTANGGUH.”

SEKIAN

No comments: