Words

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. Dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya akan dijadikan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya). Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas hatinya. Dan (ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukupkan baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang di kehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu. (Ayat 2 & 3 Surah At-Talaq)

Followers

Sunday, August 5, 2012

IFTAR DI WADI HADRAMAWT

AS'SALAMUALAIKUM...

MASA BULAN RAMADHAN NI, TIME BERBUKA PUASALAH YANG SERING AKU NANTI-NANTIKAN SELAIN BERIBADAT (HEHEHE). DIA PUNYA NIKMAT MAKAN MASA BULAN NI MEMANG BERBEZA DENGAN BULAN-BULAN LAIN.

AMAT JARANG UNTUK AKU KE BAZAAR RAMADHAN, SELALUNYA AKU DAN NINI AKAN MEMASAK DIRUMAH. AKU AKAN BUAT JADUAL MASAKAN BERBUKA SELAMA SEBULAN.

TAPI KEKADANG BILER DAPAT JEMPUT UNTUK BERBUKA DILUAR, AKU SELALUNYA TAK MENOLAK, LAGI-LAGI KALAU BERBUKA SECARA BUFFET. HEHEHE...

SO PADA 4 OGOS 2012, HAIKAL TELAH MENJEMPUT AKU DAN NINI UNTUK BERBUKA PUASA BERSAMA-SAMA BUDAK-BUDAK GOMBAK DI RESTAURANT WADI HADRAMAWT, AMPANG. LAMA GAK AKU TAK MELEPAK DENGAN DIAORANG NI SEJAK BERPINDAH RUMAH.

SUASANA DIPERKARANGAN RESTAURANT WADI HADRAMAWT, SESAK GILER. SAMPAIKAN TEMPAT PARKIRPUN PENUH.

NI SEMUA TENGAH BERATUR NAK AMBIL MAKANAN. MACAM NAK PERGI NEOK KONSERT MONOLOQUE ATAU HUJAN JEK

LAMPU YANG MENARIK PERHATIAN AKU, SO ALANG-ALANG DAH PEGANG KAMERA...
SNAPP!!! JER LA.

FUH!!! RAMAI GILER ORANG YANG BERBUKA DEKAT SINI. SAMPAI WAKTU BERBUKPUN AKU DENGAN NINI MASIH TAK DAPAT NAK AMBIL MAKANAN. NASIB BAIK PEKERJA-PEKERJA DIA HANTAR KURMA DENGAN AIR KEPADA KAMI.

SIAP KENA PAPAH LAGI BUDAK PEREMPUAN  DEPAN NI.. MUNGKIN DAH TAK TAHAN NAK BERBUKA KOT.

BEZAKAN MEJA HUJUNG SANA DENGAN MEJA DEPAN NI... MEMANG BERBEZA HEHE...

JUADAH NINI. BOLEH TAHAN PENUH PINGGAN TU, AYAM, KAMBING DAN BANYAK LAGI.

HAAH... NI PULAK PINGGAN AKU. AKU YANG DIORANG HIDANG SEMUA ADA DALAM PINGGAN NI. TAPI JANGAN RISAU SEMUANYA HABIS HEHEHE...

SAMBIL MAKAN SAMBIL BORAK-BORAK. MAKLUMLAH LAMA TAK BERJUMPA.

ERKK...ALHAMDULILLAH, PINGGAN AKU YANG PENUH TADI, SEKARANG TINGGAL TULANG AYAM JEK.  SANGAT KENYANG.

MUKA-MUKA KEKENYANGAN.
SYAWAL PULAK TENGAH TENGOK KERETA MANA YANG DIA NAK BELI NANTI.

SETTLE PINGGAN-PINGGAN TADI, JUST TINGGAL PENCUCI MULUT JER.
TAPI RASA-RASA ZHARIF NAK ORDER LAGI... KALAU TAK SILAP AIS KRIM.

BERBUKA PUASA SECARA BUFFET NI MEMANG KEKADANG MAHAL TETAPI KALAU DAPAT RESTAURANT MACAM WADI NI, MEMANG PUAS HATI. MAKANAN SEDAP DAN SUASANA YANG MERIAH. SESUAILAH UNTUK BERBUKA BERAMAI-RAMAI.

LEBIH KURANG PUKUL 8.30 PM, AKU DAN NINI BERANSUR DAHULU SEBAB ADA KERJA YANG PERLU KAMI SELESAIKAN. DIORANG PULAK TAK TAU LA LEPAK SAMPAI PUKUL BERAPA.

APA-APA PUN TERIMA KASIH KEPADA HAIKAL SEBAB MENGANJURKAN IFTAR YANG MENYERONOKAN.No comments: